18 ģeniāli izgudrojumi, kurus izmanto tikai Japānā FOTO

Japāna ir plaši pazīstama, pirmkārt, ar saviem daudzveidīgiem izgudrojumiem. Daži no tiem ir nereāli jocīgi, bet daži – patiesi ģeniāli. Tikai atceries selfīju nūju, kura bija tik ļoti populāra kādu laiku atpakaļ.

Šodien mēs vēlējāmies tev parādīt dažus lietderīgos izgudrojumus un neordināras idejas, kuri padara japāņu dzīvi vienkāršāku.

1. Rotējoši vilciena sēdekļi

Ja tev nav komfortabli braukt atmuguriski pret vilciena kustības virzienu, vienkārši apgriez savu sēdekli otrādāk.

2. Moto-ķivere ar caurumu zirgastei

Šādi vietējie ražotāji rūpējās par dāmām. Izskatās ļoti piemīlīgi.

3. Bērnu sēdeklis sabiedriskajā tualetē

Tu taču neņemsi sev līdzi bērnu tualetes kabīnē? Bet atstāt to vienu pašu arī nav variants. Japānā šādos gadījumos vecākus glābj speciālie bērnu sēdeklīši.

4. Kafejnīcas vientuļām sirdīm

Ja tev nav ērti sēdēt kafejnīcā vienam pašam, tu vari palūgt viesmīlei, lai tev pretī apsēdina lielu plīša mantiņu. Vairs tu neatrodies vienatnē.

5. Diagonāla kājāmgājēju parēja

Bieži vien, tad, kad tu steidzies, rodas vēlēšanās pārskriet šķērsām pāri ielai, lai ieekonomētu laiku. Pie mums nav tādu parēju. Bet Japānā gan ir visur apkārt.

6. Planšetes turētājs

Ļoti ērts priekš filmu skatīšanas. Tavas rokas vienmēr ir brīvas. Un var arī mainīt skatīšanas leņķi.

7. Saules aizsargbrilles priekš suņiem

Tas izskatās kā kārtējais neprātīgais japāņu izgudrojums. Bet patiesībā suņiem tiešām nepatīk pārāk spoža gaisma – un šādi japāņi rūpējās par viņiem.

8. Klusais mikrofons priekš karaoke

Ja negribi traucēt apkārtējiem ar savu dziedāšanu vai vienkārši kautrējies no savas balss, šis ir izgudrojums tev. Vai priekš iedzērušiem karaoke apmeklētajiem, kuri grib nodziedāt kaut ko no Ļepsa repertuāra. Ar šādu lietu neviens nedzirdēs tavu balsi.

9. Atsevišķās čībiņas tualetei

Japāņi uzskata tualeti par vistīrāko vietu mājā. Tāpēc viņi neatļaujas ienākt tur tajās pašās čībās, ar kurām staigā pa māju.  Tualetes apmeklējumam ir paredzēti speciāli apavi.

10. Spilvens priekš darba guļus

Pat ja apgulties uz muguras un mēģināt kaut ko rakstīt uz portatīvā klaviatūras, rokas ātri piekusīs. Bet šādā pozā var strādāt bez liekās piepūles.

11. Mājas īpašnieka uzvārds mājas numura vietā

Atrast kāda māju Japānā ir īsts pārbaudījums. Bieži vien ielām nav nosaukumu, bet māju numurē pēc uzbūvēšanas datuma. Nav arī reta parādība, kā par mājas ”numuru” kļūst īpašnieka uzvārds.

12. Izlietne virs tualetes poda tvertnes

Vides aizsardzības piekritēju sapnis. Tas ir tik ģeniāli un vienkārši!

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru